Biomax 25 - for lav ydelse

Her kan man skrive om BioMax

Biomax 25 - for lav ydelse

Indlægaf skovbaekgaard » søn nov 12, 2017 7:22 am

Hejsa venner

Jeg har et biomax 25 solo. Det har et 160 mm røgrør og skorsten er 200 mm i lysning. Fra fabrikken er Kg piller pr time sat til 5.4 hvilket svarer til 25 kilowatt som fyret er specificeret til. Problevet er at forbrændingen sker for langsomt og fyret så at sige drukner i piller. Jeg har været nød til at sætte kg piller per time ved 100% ydelse ned til 3,0 hvilket svarer til 16 kilowatt. Dette er jo ikke tilfredsstillende på et 25 kilowatt fyr. Luften er sat til 110 % dvs den kører 10% over standard kurven der er lagt ind fra fabrikkens side. Jeg har taget alle turbolator pladerne ud nu - tilat at starte med kørte jeg med alle minus 4. Pillerne er en rimelig god kvalitet. 17,2 Gj/ton og lav aske - hvilket svare til lidt under en rigtig god kvalitet.
Jeg har selv nogle forslag til hvad problemet kan være.
1) For lidt træk i skorsten. Skorstenen har jo en temmelig stor lysning, men den er lavet efter alle kunstens regler med isokern. Skorstenen og skorstensrør er helt tæt ! Den er omkring 6-7 meter høj.
2) Måske renser jeg ikke herden hyppigt nok - på den gamle biomax rensede jeg aldrig herden og den kørte fint.
3) Fejl på røgsuger. Men den er jo ny så det tror jeg ikke på.

Jeg hælder selv til skorstenen. Er der nogen der har et quick fix til at øge trækket ?

på forhånd tak

Jens
skovbaekgaard
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: søn nov 12, 2017 7:02 am
Mit fyr: Biomax25

Re: Biomax 25 - for lav ydelse

Indlægaf skovbaekgaard » tors dec 27, 2018 9:12 am

Nu har jeg kørt med den et år og faktum er efter at ha' optimeret, sat stål skorsten i mm at

1) Et 25 kw biomax fyr er ikke på 25 kw. Jeg vil sige det mere leverer mellem 16 go 23 kw afhængig af hvor godt det er renset og optimeret.
2) Fyrets brænder mekanisme er ikke ret robust. Jeg har oplevet følgende
* Herden var tæret op efter 8 måneders fyring - 3 cm fra bund og op var væk. Den er lavet af 304 rustfrit stål. Om det er normalt ved jeg ikke, men det har ikke den ønskede varme bestandthed. Chrom indholdet skal være højere.
* Kassen til herden har samme problem - 304 stål.
* Hvis man ikke er meget pertentlig med placering af herd eller denne er brændt op kan der komme varme biller baglængs ind til ledninger og microswitch, som ikke er beskyttet.
3) derudover har jeg oplevet følgende:
* Skærmen kan gå i kalibreringsmode - hvis man ikke ved hvad man skal gøre er man på den.
* Hvis man kører fyret på max ydelse pendler det op og ned mellem 18% og 100% og man har ikke mulighed for at justere moduleringen unden at gå i montør menu, som man ikke har adgang til. man er nød til at indstille PID parametrene - men så kører det også fint.
* Da fyret kører på lavere ydelse end specificeret er man nød til at justere blæser indstillingerne, så det passer til pillerne.
* Røg temperature på fyret skal være temmelig høj for at få det til at køre stabilt i alle situationer (vind, vejr, belastninge, rensningsgrad osv osv.)

Slå evt på tråden så kan jeg hjælpe 30798458
skovbaekgaard
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: søn nov 12, 2017 7:02 am
Mit fyr: Biomax25


Tilbage til BioMax 16

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron